Veelgestelde vragen Claimemissie Geneba

Amsterdam 16 december 2014: De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gaat op haar website in op de naderende claimemissie van Geneba. Via deze link kunt u een antwoord vinden op de veelgestelde vragen.

Taberna krijgt toch toestemming om in hoger beroep te gaan

Amsterdam, 4 november 2014; Op 12 september jongstleden diende het verzoek van Taberna om toestemming te krijgen om in hoger beroep te gaan op een eerdere uitspraak van de rechter in het voordeel van de bondhouders inzake de Taberna kwestie. Helaas heeft de Canadese rechter medio oktober hiertoe toestemming gegeven. Afweging is onder meer het hoge bedrag waarover de zaak handelt. Uitkeringen van de betwiste bedragen lopen hierdoor vertraging op. Het hoger beroep zal een versnelde procedure krijgen.

Nieuwsbrief 43

Amsterdam 17 september 2014: Nieuwsbrief 43 is uit, in deze nieuwsbrief informeren wij u over:

  • Eerste contante uitkeringen uit Cash Pools
  • Bijdrage aan kosten Stichtingen
  • Halfjaarbericht Geneba
  • Verkooprecht aan Catalyst tot en met 5 oktober 2014

U kunt de nieuwsbrief lezen via deze link.

Update FAQ

Amsterdam 7 september 2014: Veelgestelde vragen over de uitkeringsfase kunt u hier vinden. De laastste update is van 7 september 2014.

Deloitte stort eerste contante uitkering uit Cash Pools

Amsterdam 19 augustus 2014: Op 15 augustus 2014 heeft Deloitte de bedragen van de eerste uitkering in contanten uit de Cash Pools overgeboekt naar alle erkende schuldeisers van HII. Voor de Corporate Bonds (serie 8 t/m 11) betreft het circa 4,5% van de uitstaande claim van circa 15.000 euro per bond. Een specificatie en toelichting van het uitbetaalde bedrag staat in een persoonlijk te ontvangen brief van Deloitte. Verdere uitleg over de uitkering komt in het aanstaande rapport van de Monitor, dat naar verwachting rond 21 augustus op de website van Deloitte wordt gepubliceerd. Ook de Stichting heeft nog niet de beschikking over deze informatie en komt begin september met een nieuwsbrief. Op 21 augustus is tevens een zitting voor de Canadese rechtbank waar de Monitor verslag doet van de lopende zaken.